E2 vizesi Amerika ile ticari anlaşmaları bulunan ülke vatandaşlarının başvuru yapabildiği bir vize çeşididir. Yatırımcı vizesi olarak adlandırılan vize türüne, web sitesi üzerinden yürüttüğünüz e-ticaret faaliyetleriyle de başvuru yapabilirsiniz. Amerika vizesi alarak ticari faaliyetler sürdürmenize olanak sağlayacak uygulamada, herhangi bir yatırım alt sınırı bulunmuyor. Sadece yatırım sürecinde belli bir miktar yatırım yapıldığı ve risk alındığına dair ilgili makamların ikna edilmesi yeterli olabiliyor.

Yatırımcı vizesi (E2) alan kişiler kendileri eş ve çocukları için Amerika’da oturma ve çalışma iznine kavuşabiliyor. Girişimcilik veya Start Up adı verilen vizeye en yakın vize türü olan E2 vizesine Türkiye’de sadece, ABD İstanbul Başkonsolosluğundan başvuru yapılabiliyor. E2 vizesi 2017 yılında olduğu gibi 2018 yılında da hatırı sayılır bir başvuruyla, Amerika’da yatırım yapmak isteyenlerin ilgisini çekiyor.

E2 vizesi dışında Amerika’ya göç ederek çalışma izni ve daimi oturum sahibi olmak isteyenlerin başvurdukları bir başka vize türü de EB5 adı verilen vize türüdür. EB 5 vizesi almak isteyen yatırımcılar bu yöntemi seçmeleri halinde gaz istasyonu, Mac Donald’s türünde küçük çapta iş kurmak veya yatırım yaparak satın almak durumundadır. Yatırımcıların kurdukları işi bizzat kendileri yönetmeli ve bütün sorumluluğu üstlenmelidir. Fakat bu yöntemle yeşil kart vizesine sahip olabilmek için en az 10 Amerikan vatandaşına istihdam sağlama zorunluluğu vardır.

E2 vizesinde ise işyerini fiilen yönetmek veya bizzat yönetmek zorunlu değildir. Dilerseniz web sitesinden yaptığınız ticari faaliyetler için bile vize talebinde bulunabilirsiniz. E2 ve E5 vizesi için başvuru yapıp Amerika’da ikamet izni alan Türklerin büyük bir çoğunluğu New York, Florida, Miami gibi şehirlerde otel, restoran gibi yatırımları tercih ederek ticari faaliyetlerini sürdürüyor.

E2 vizesi için başvuru şartı olarak Amerika’da kurulmuş bir şirkete önemli miktarlarda yatırım yapılması veya şirketin belirli bir süre aktif olarak işletilmesi aranıyor. E2 vizesi başvuru için İstanbul Başkonsolosluğuna dilekçe vermek gerekiyor. Konsolosluğa önceden göndermiş olduğunuz belgeler üzerinden yapılan görüşme sonrasında karar verilir…

Category: Blog

Comments

    E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    arrow
    Merhaba, size nasıl yardımcı olabilirim?
    Powered by
    x

    İnternet sitemizden en verimli şekilde faydalanabilmeniz ve kullanıcı deneyiminizi geliştirebilmek için Cookie kullanıyoruz. Tarayıcınızdan Cookie ayarlarınızı değiştirmediğiniz sürece bu sitede çerez kullanımını kabul ettiğinizi varsayacağız. Ayrıntılı bilgiye Gizlilik ve Çerez Politikası sayfamızdan erişebilirsiniz.